Elementul cu adevarat remarcabil pe care il contin alimentele vii, in special cele neprelucrate, sunt enzimele. Enzimele reprezinta cheia pentru o absorbtie buna a hranei, fiind eliberate odata ce incepem sa mestecam. In egala masura, toate procesele noastre fizice depind de enzime. Acestea sunt principalii catalizatori ai tuturor reactiilor chimice din organismul nostru, fara de care am inceta sa functionam sau sa existam. Enzimele determina digestia, detoxifierea, imunitatea si toate celelalte procese metabolice si regeneratoare. Calitatea enzimelor noastre este reflectata in propri La Clinica McKeith, efectuam o serie de teste biochimice pentru a evalua activitatea enzimelor. Cele mai grave probleme pe care le-am intalnit la pacientii ce sufereau de o activitate scazuta a enzimelor au de-a face cu disfunctii gastrointestinale: indigestie, malabsorbtie, arsuri stomacale, ragait, gaze, balonare, crampe, constipatie, sindromul colonului iritabil si oboseala cronica. Cand activitatea enzimelor este restabilita, aceste disfunctii sunt aproape intotdeauna eradicate.
Exista trei clasificari generale ale enzimelor:ul nivel energetic si in vitalitatea noastra.
(1) Enzimele metabolice, care ne directioneaza organismul; ele actioneaza pe post de catalizatori la cresterea oaselor, refacerea tesuturilor, reglarea metabolismului, vorbire, respiratie, reproducere, auz si contractia oricarui muschi. Aceste enzime metabolice se gasesc in mod natural in biochimia organismului nostru. Totusi, pe masura ce imbatranim, activitatea enzimelor metabolice slabeste.
(2) Enzimele digestive sunt necesare pentru digestia hranei; aceste enzime descompun proteinele, carbohidratii si grasimile din alimente. Enzimele digestive sunt, de asemenea, responsabile cu extragerea, asimilarea, metabolizarea si absorbtia substantelor nutritive, a vitaminelor si a mineralelor.
(3) Enzimele alimentare ajuta procesul digestiv. Ele trebuie sa provina din mancarea pe care o consumam. Toate alimentele crude, mai precis fructele, legumele, semintele, nucile, anumite alimente superconcentrate de importanta capitala, in special germenii, sunt resursa principala pentru enzime alimentare. Carnea si pestele crude contin de asemenea enzime, dar va interzic cu desavarsire consumarea carnii si a pestelui crude, dintr-o serie de motive de ordin patogen si parazitar, carora nu le pot acorda nici timpul si nici spatiul necesar in aceasta carte. Carnea sau pestele trebuie gatite foarte bine. Deci, atunci cand vorbesc despre „alimente crude“, pentru a atinge scopul acestei carti, ma refer doar la alimente care sa nu fie de origine animala. Cu atat mai mult cu cat exista destule alimente vii non-animale ce abunda in enzime, astfel incat putem sa le ignoram pe cele de provenienta animala. (...)
Activitatea scazuta a enzimelor este poate cea mai raspandita problema in zilele noastre. O viata trepidanta, indreptata spre performanta, acompaniata de mancarea tip fast-food are ca rezultat o populatie practic lipsita de enzime digestive. Implicatiile sunt multiple si grave. Totusi, sunt reversibile si pot fi corectate. Rolul medicului, este de a repara raul si de a va indrepta pe drumul cel bun — intinerire, revitalizare, stare generala excelenta, sanatate perfecta. Totul va este la indemana.
Sursa:
Hrana vie pentru sanatate
Подписаться на:
Комментарии к сообщению (Atom)
Комментариев нет:
Отправить комментарий